Page 14

Visitodense 2017

14 Odense for foodies the restaurant scene in odense is bo ming • Odenses restaurantszene nimmt kräftig zu DK Den gastronomiske scene i Odense blomstrer i en sådan grad, at Odense er en af de danske byer, der har flest kvalitetsrestauranter per indbygger. Er du til det historiske og romantiske, kan du besøge Under Lindetræet i den gamle bydel med udsigt til H.C. Andersens Hus gennem de småsprossede vinduer eller Sortebro Kro i Den Fynske Landsby. Begge steder emmer af historie og har et højt gastronomisk niveau. Odense har også et stort udvalg af klassiske bistroer. Prøv f.eks. den klassisk franske Bacchus, der i 2016 var blandt de fire nominerede som Årets Bistro eller no. 61, der i 2014 vandt samme pris. I White Guide finder du omtaler af blandt andre I Pupi Siciliani, der også har fået udmærkelse af Det Italienske Handelskammer, Restaurant Pasfall, Sæson Spisested samt de mere eksperimenterende mmoks og Goma. En mere uformel stemning finder du på Gastroteket, Restaurant Fynboen og Burger Anarchy, der alle tre ligger med få skridts afstand i Nørregade-kvarteret tæt på den gamle bydel eller smørrebrødsrestauranten Kong Volmer eller Bar Tapas tæt på Brandts. I uge 5 byder Odense hvert år på et sandt mekka af kvalitetstilbud på byens bedste restauranter, når SPIS! Odense Food Festival afholder ”SPIS! Uge 5”, og i maj fejres de fynske asparges og de fantastiske, fynske øl ved årets Aspargesfrokost. Kommer du forbi i uge 37, kan du deltage i SPIS! Odense Food Festival hele ugen, hvor du vil finde en overflod af gode gastrotilbud og flere engelsksprogede events i det omfattende program. Du kan finde mere information om SPIS! Odense Food Festivals mange begivenheder og lækre kulinariske tilbud på www.spisodense.dk eller facebook. Skal du besøge Odense, men nyde hele øen, er weekenden i uge 42 også et dejligt tidspunkt for en gastroelsker, for her går restauranter over hele Fyn sammen om at sætte særlig fokus på de fynske råvarer og de særligt dejlige fynske øl. Og nu vi er ved øl, som er noget helt særligt på Fyn, hvor vi huser Europas største afgrænsede geografiske koncentration af bryggerier, så sker der noget spændende i 2017 på ølscenen. I efteråret forventes et mikrobryggeri i forbindelse med det historiske Albani Bryggeri at stå færdigt, og her vil der være plads til at eksperimentere med specialøl. Odense skal smages, duftes og nydes. Så kom og besøg os, spis og skål dig igennem en række af dejlige kulina- riske oplevelser. Vi har noget til alle, og vi elsker gæster.


Visitodense 2017
To see the actual publication please follow the link above