Page 24

Svendborg 2017 DK

I et af Svendborgs gamle byhuse ligger Kunstbryggeriet Far & Søn, der både er restaurant og bryggeri. Far er brygmester. Søn styrer køkkenet. Sammen eksperimenterer de med, hvordan øl og mad af gode, lokale råvarer får det bedste frem i hinanden. ET KULINARISK MEKKA Bryghuset åbnede for et år siden, og er kommet rigtig godt fra start. Far, Bo Rino Christensen, er ikke i tvivl om hvorfor. - Vi forsøgte i Odense. Det gik ikke. I Svendborg er indstillingen en helt anden. Over de seneste år har Sydfyn udviklet sig til et kulinarisk mekka, hvor folk virkelig sætter pris på den gode smag. De kører gerne ud til Gundestrup Mejeri efter ost, eller til Aqua Vitae for at hente brændevin til søndagsfrokosten. Hos os kan de få et godt råd til, hvilken øl der passer til svinekæbe eller lammekrone. Og de kan smage lidt forskelligt fra hanen, før de bestemmer sig for, hvad de vil have med hjem. KOMMER LANGVEJS FRA FOR AT SMAGE Kunstbryggeriet Far & Søn eksperimenterer både i bryggeriet og restauranten. Ud over bryggeriets faste sortiment er det altid en oplevelse at smage de nye øl fra bryggerens hånd. Folk kommer rejsende langvejs fra for at smage – og for at få en god snak om ølbrygning, for brygmester Bo Rino Christensen er ikke hr. Hvemsomhelst i ølkredse. - Vi har gæster, der kommer rejsende til fra både København og Aarhus. På den måde ligger vi jo meget bekvemt lige midt i landet. To timer i tog, så er de her. Så slår de sig ned, nørder øl og spiser god mad en hel eftermiddag og aften, uden at skulle tænke på at køre hjem. Det er en god følelse, når de mætte og glade tager herfra for at nå det sidste tog, fortæller Bo Rino Christensen, der selv kommer fra Helsingør, men flyttede til Sydfyn for ti år siden. FSaørn& KUNSTBRYGGERIET RESTAURANT OG BRYGGERI Kunstbryggeriet Far & Søn har åbent torsdag – lørdag kl. 12-23 i Vestergade 24. www.kunstbryggeriet.dk 24 Det gode liv i Svendborg


Svendborg 2017 DK
To see the actual publication please follow the link above